Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det kan bli aktuellt att bygga om cirkulationsplatserna längs Spängersleden

Svar till "Cyklisten": Tack för dina synpunkter!

Gävle kommun har i samverkan med Trafikverket tagit fram en studie för riksväg 76 i syfte att titta på vilka åtgärder som kan vidtas på både kort och lång sikt för att förbättra trafiksituationen i området.

Studien är inte helt klar ännu, men preliminära resultat visar att en ny förbindelse mellan E4 och riksväg 76 inte skulle avlasta Spängersleden nämnvärt. Det kan dock vara en nödvändig åtgärd i framtiden om Bomhus och Järvsta utvecklas med ytterligare bostäder mot Furuvik.

De åtgärder som i stället kan bli aktuella på kort sikt är att bygga om cirkulationsplatserna längs Spängersleden för att öka kapaciteten. Vi måste ge andra alternativ till bilen, det innebär att vi måste satsa på kraftigt förbättrad kollektivtrafik och gång- och cykelförbindelser inom området, detta i kombination med kampanjer för ett mer hållbart resande.

Att jobba med digitala lösningar (när trafikflödena är som högst) och motorfordonstrafik som leds om till andra trafikplatser kan också komma att bli aktuellt för att undvika att det blir köer ut på E4.

När studien är färdigställd kommer vi att identifiera rekommenderade åtgärder att arbeta vidare med, beslut om fortsatt hantering tas efter att studien är klar.

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare