Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det kan ju öppnas för en väldig massa flaggor

Kommentar till Karin Bergkvists ledare i GD 5 juni 2020

Här ger sig Karin B in i en diskussion som är svår att förstå? Är hon för att prideflaggan ska finnas på regionens podium tillsammans med svenska flaggan, landskapsflagga samt EU-flagga? Eller är inlägget mot SD:s syn i denna fråga?

För en vanlig medelsvensson är det ganska svårt att förstå att prideflaggan ska finnas på samma region Gävleborgs podium. Svenska flaggan, landskapsflagga och EU-flagga känns däremot helt logiskt.

Håller verkligen med om att Sverige och våra regioner ska stå för öppenhet och jämlikhet med mera. Jag är också för kärlek och alla människors rätt att älska vem man vill. Men kan vi flagga för alla inriktningar i Sverige? Om vi ska ha regnbågsflaggan på podiet, måste det väl öppnas för en väldig massa flaggor? Vi är ju för öppenhet…..?! Svenska Jägarförbundet och Gävle motorklubb kanske också vill ha sin flagga där? Eller finns någon lag/regel att vi flaggar bara för land, landskap, EU och sexuell läggning?

På slutet kommer en kommentar om att den svenska flaggan i vissa sammanhang används på fel sätt. Vem är Karin Bergkvist att bestämma vad som är rätt och fel? Ska vi ta bort svenska flaggan för att den enligt Karin B missbrukats i något sammanhang? Även om svenska flaggan, som så mycket annat, missbrukats någon gång, är den väl något som vi ska vara stolta över? Som står för traditioner, öppenhet och jämlikhet, men med ordning och reda.

Mvh Medelsvenzon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare