Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det klagas på sjukvården men bättre än den vård jag fick kan man inte tänka sig

Det klagas mycket på sjukvården landet runt men jag kan bara säga att det kan inte bli bättre än den vård jag fick på Gävle sjukhus, dagkirurgin den 7 januari. Blev vänligt bemött i receptionen och tydligt anvisad vad jag skulle göra och tydlig med att jag fick byta om i lugn och ro.

Följde med och visade till eget litet rum där man extratvättade handen i mitt fall. Berättade vad som skulle ske och i vilken ordning. Sedan kom narkossköterskan, lika trevlig och tydlig när hon förklarade vad hon skulle göra. Sedan kom läkaren Fredrik af Ekenstam, lika trevlig och tydlig han också. Berättade om ingreppet och att han har kollega Leif Mogen med sig och att han möter upp mig efter ingreppet när jag vaknat.

Allt flyter på i en harmonisk ström. Narkossköterskan visar mig in till operationssalen där jag får ligga upp på en brits. Känns lite svalt i rummet, då kommer dom med en uppvärmd filt!! Hur skönt som helst. Operationssköterskan förklarar vad hon ska göra och dom har en dialog med mig om lugnande som tillförs och hur det brukar kännas. Sedan tillsätts narkosen...zzzz.

Vaknar upp på "uppvaket". Blir där lika trevligt bemött. Får årets godaste fika också! Efter det kommer läkaren Fredrik igen som utlovat och frågar hur jag mår och berättar om ingreppet och vad jag ska göra efteråt. Hur lyckas man få hela kedjan i ett team att vara så trevligt bemötande och samtidigt professionella? Ett stort tack till er på dagkirurgin ingång 25 plan 4 på Gävle sjukhus.

Mvh

Stefan utan ganglion

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare