Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det måste väl vara bättre med farthinder för lastbilar och bussar

Efter olyckan där en liten kille blev påkörd av en lastbil så var det en artikel där en människa från kommunen uttalade sig om diverse åtgärder för att försöka hindra en upprepning. Det som lät mest troligt var så kallade busskuddar, och de har ju som alla vet till uppgift att dämpa farten på personbilar. Bussar är så breda så de passerar utan större fartminskning.

Så nu funderar jag hur människan tänkte. Jag kanske är dum, men jag har fått för mig att lastbilar har ungefär samma spårvidd som bussar, åtminstone tunga lastbilar. Så hur tänkte hon eftersom det var just en lastbil som körde på killen?

Är det inte bättre i så fall att sätta upp farthinder som hindrar bussar och lastbilar men som låter personbilar passera obehindrat? Det måste ju vara farligare att bli överkörd av en lastbil eller buss än en personbil.

Är det samma logik som används i resten av stan med trafikplaneringen det här med busskuddar?

Trafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare