Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det påminner om 1980-talet med cesium och becquerel

Finns inte längre något förnuft? Precis samma sak med coronavirus i dag som cesium och becquerel på 1980-talet. På myndigheternas inrådan grävde vi i Ockelbo ner helt felfria älgar till angivet gränsvärde 150 becquerel, när samma värde i nytt beslut höjdes till 600 åt alla. Masspsykos!

Press, TV och radio gjorde allt för att förklara saker ingen riktigt begrep. Såg en reporter som med gråten i halsen och darrande hand höll upp lav under näsan på en same och nästan skrek: ”Förstår du att det finns 60 000 becquerel i den här lavan?” ”Förstår inte hur dom får plats”, sa gubben. Svaret sa allt och var lika svårtolkat som frågan. Dagens frågor med sedvanlig masshysteri liknar gårdagen. Av historien lär man sig framtiden.

Myndigheter, länder och enskilda företag tävlar nu i stolligheter. Triggade till att visa handlingskraft.

Hörde på radion i går att Arla redan nu förbjuder publik vid årets kosläpp. Obegriplig överreaktion! Man bör ha klart för sig att kor släpps på bete först i mitten av maj och nu är det mitten av mars, dessutom lär det vara så att kor på sommarbete fordomdags alltid betraktades mer som en form av oskyldig utomhusaktivitet.

Lars Hedlund

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare