Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det räcker med en smula skepsis till förföriska politiska löften

Per Jakobsson skriver ett insändarsvar till signaturen Å.A, som skulle kunna vara ett riktigt hyfsat reklamblad för Sverigedemokraterna.

Bland mycket annat säger sig Per Jakobsson inte se några som helst "vansinnigheter" i partiprogrammet och inte heller alls dela Å.A:s "oro för att SD skulle bedriva någon form av extrem 'diktatur' om de kom till makten".

Nu vore det väl inte särskilt smart av makthungriga politiker att på sin väg mot maktens boningar basunera ut och göra reklam för de "vansinnigheter" som man till äventyrs tänker hitta på, när en gång målet nåtts. De obehagliga överraskningarna sparas som regel tills efter att makten säkrats, har historien lärt oss.

Och apropå att oroa sig eller inte, så behöver man inte måla f-n på väggen. Det räcker med en liten dos oro och en gnutta skepsis till lena, förföriska lockrop från maktaspiranter, innan betet eventuellt sväljs.

Då slipper man möjligen för sent upptäcka att det är alldeles för sent.

EIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare