Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det räcker nu – vi måste stoppa dessa överkörningar i hockey

Annons

Jag älskar Brynäs! Och har gjort det sedan mitten av 1970-talet (är född 1968). Jag minns fortfarande när jag och min två år äldre bror satt och kollade SM-finalerna mellan Brynäs och Leksand och bestämde oss för att Brynäs är vår klubb!

Både jag och min bror är födda, uppväxta och bor i Stockholm.

Jag tror det var i mitten av 1980-talet som jag och min bror blev (ständiga) medlemmar i Brynäs.

Torsdagens match tog väldigt hårt på mig. Vilket jag inte hade en aning om att den skulle göra. Det handlar inte om förlusten och sättet Brynäs spelade på för det kommer att vända.

Nej, det handlar om tacklingen på Linus Ölund. Nu räcker det!

Absolut! Hockey ska vara fysisk, men inte respektlös. Jag har valt hockey som min sport i livet. Jag har inte valt boxning eller MMA. Sluta! Vi måste få bort dessa totala överkörningar.

Jag har absolut inga förslag hur detta ska lösas, men något måste göras. Vad sägs om någor så extremt som att en match som i fredags ska avbrytas direkt efter en sådan tackling som Ölund drabbades av, och Brynäs tilldelas segern med 3-0 (klassisk walk over-seger).

En sådan extrem åtgärd kommer definitivt få bort dessa totalt meningslösa överkörningar.

Det kan ju inte vara meningen att fler hockeyspelare måste sluta som (eller åtminstone gå igenom) en sådan fruktansvärd smärta som Daniel Paille, Johan Franzén med flera, listan kan göras lång.

Det finns dock en ljusglimt för mig (som har en bit att åka till Gävle) och det är att damhockeyn numera sänds på TV. Från och med nu kommer jag bara att följa Brynäs damlag. Brynäs herrlag kommer jag följa genom att kolla resultaten (absolut inget mer, inte läsa matchreferat eller något annat).

Jag hade tänkt att skriva att jag skulle sluta följa herrlaget helt, men det blir för orealistiskt.

Heja Brynäs och krya på dig Linus!

Jag hoppas att svensk hockey gör något riktigt riktigt drastiskt för att få bort alla extremt onödiga och livshotande överkörningar inom svensk (herr)hockey.

Kristian Johansson

► LÄS MER: Boucher rejält ångerfull efter tacklingen på Ölund – och uttalandet: ”Jag mår dåligt – det känns hemskt”

► LÄS MER: Hjärnskador skakar svensk hockey: "Kan inte ha en idrott som gör folk invalida"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare