Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det sägs att Gävle växer, men det "går troll" mycket som planeras

Annons

Det sägs att Gävle växer, om än inte lika mycket som de städer som en gång var jämnstora och till och med mindre. Västerås, Örebro med flera andra städer ökar sin befolkning årligen mer än dubbelt mot Gävle och växer alltmer ifrån.

Men Gävle har potential att hävda sig bättre vad det gäller tillväxt och utveckling, genom sitt geografiska läge och sin stolta historia (en gång tillhörande våra allra största städer). Det verkar dock numera råda brist på visioner och framtidstro i Gävle, där det går trögt att genomföra större projekt och där man är försiktig med att satsa framåt i större skala.

Denna tröghet och försiktighet ger signaler utåt som inte direkt lockar till nyetableringar. Det ser ut att ”gå troll” i mycket som planeras i Gävle och som inte blir av.

En kommun som låter lägga ner sin flygplats, har svårt att satsa på ett riktigt kulturhus, inte kommer till skott med byggande av ett nytt polishus och så vidare, visar tecken på avsaknad av de visioner och den framåtanda som råder i de mer expansiva kommunerna.

Det gäller att inte ha för liten kostym när eller om Gävle skulle expandera i takt med de kommuner som redan nu satsar för framtiden. Då slipper man säga som Löfven: ”Vi såg det inte komma”. En "mindre storstad" utan flygplats och ett riktigt kulturhus och så vidare låter mera som ett skämt!

AE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare