Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det ska vara 100 procent stearin i ljusen annars får det vara

Vi är storförbrukare av värmeljus, i synnerhet i juletider. Till min förvåning har jag insett att stora kedjor som Ikea, Coop, Ica med flera säljer värmeljus av ren paraffin.

Paraffin är en restprodukt från oljeindustrin, en som sprider giftiga gaser, sot och elände trots sin höga mysfaktor. Nej, 100 procent stearin ska det vara, den ger noll utsläpp ger god lukt och mysig stämning!

En tydlig produktdeklaration 100 procent stearin, miljömärkta ljus till exempel med Svanenmärket har miljösäkrad mysfaktor, fullständig förbränning vilket är det minsta man kan begära.

Just i dagarna säljer till exempel vårt Ikea tusentals värmeljus med svarta etiketter som är paraffinljus från Polen. Lurigt nog så långt och när man vandrar vidare några rum mot utgången säljer man värmeljus med lila färg på etiketterna och dessa är varudeklarerade 100 procent stearin.

Hoppas härmed att samtliga stearinljus kommer att bestå av 100 procent stearin. Bort direkt med samtliga "skitljus"! Vi vill inte mysa i cancerogena paraffinångor i framtiden.

ELLES

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare