Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det skulle vara mer trovärdigt om han redovisade underlagen för sina påståenden

Signaturen "lassE" skulle vara mer trovärdig om han redovisade underlag för sina påståenden!

1. ”De som tjänar allra mest och får stora skattesänkningar använder sina pengar till lyxkonsumtion och att spela med.”

Hur stora skattesänkningar? Var hittar du information om att höginkomsttagare spelar? Hur mycket spelar de i förhållande till genomsnittssvensken? Jag är inte höginkomsttagare och spelar för en hundring i veckan.

2. ”De använder sina pengar till att öka inkomstskillnaderna i vårt land.”

Hur använder man sina pengar för att öka löneskillnaderna?

3. ”De har oförskämt för mycket betalt redan.”

Vad är oförskämt mycket betalt? Medianinkomst i Sverige 2018 var 329 000 kronor (personer 20-64 år), det vill säga 27 417 kr/månad. Enligt Lönefakta är man höginkomsttagare om man är en av de tio procent som har de högsta inkomsterna. För att räknas som höginkomsttagare 2018 räckte en månadslön på 48 800 kronor.

4. ”De som tjänar allra mest och får stora skattesänkningar.”

Statlig inkomstskatt i Sverige är en skatt som medelinkomsttagaren inte behöver betala. 2019 var den nedre skiktgränsen 490 700 kronor, vilket motsvarar en månadsinkomst på ungefär 40 900 kronor. De som tjänar över denna gräns betalar statlig inkomstskatt på 20 procent. Nästa skiktgräns är 689 300 (57 400 kr i månaden) och de betalar 25 procent i statlig skatt. Kommunalskatt betalas med samma procentsats för alla inkomsttagare.

Jag antar att lassE sitter i sin vedbod och grämer sig över att han inte lyckades nå upp till de ”enorma inkomster” som skulle ha klassificerat honom som höginkomsttagare.

Jag brukar skriva ut mitt namn men eftersom lassE inte vågar skriva sitt namn så signerar jag artikeln med

TobbE

(inte samma Tobbe som skrev svaret till lassE)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare