Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det som sker i västra och östra Afrika kan inte vara inre angelägenheter

Annons

I mer än 50 år har FN harvat runt i Afrika och delar av Europa som fredsbevarande/stridande enheter. Världspolisen USA har tillsammans med allierade och med godkännande från FN, sett till att de tyranner som regerande i länder som Irak, Libyen, Egypten, Afghanistan etcetera har fallit.

Signifikativt för dessa länder är att det finns stora naturtillgångar och har en annan betydelse för västvärlden än Syrien och delar av Afrika. I Syrien tillåter FN att en despot tar livet av sin egen befolkning år efter år, tvingas invånare lämna sönderskjutna och utbombade hus förlorade egendomar och nära anhöriga. Hänvisade till godtyckliga människosmugglare ofta med katastrofal utgång.

Jag kan inte förstå hur vi kan acceptera detta förfarande, vilket det ser ut som vi gjort. Miljoner människor på vandring från Syrien, på flykt från Al shabab,Boko haram för att nämna några.

De vita stridsfordonen märkta UN med kulspruta på taken åker runt och övervakar! Jag kan förstå att ett lands inre angelägenheter ska övriga världen inte lägga sig i, men det som sker i delar av västra och östra Afrika kan inte vara inre angelägenheter.

Människor förföljs, dödas för sin övertygelse eller sitt oliktänkande, vi i Norden klagar på att massorna rör på sig. Vi behöver bara gå till oss själva och tänka oss hur vi skulle agera om detta skulle hända. ”Släpper vi in alla så dör Europa", säger Victor Orbán.

Hur var det under Ungernkrisen 1956 då många av hans landsmän togs om hand i länder runt om i Europa? Vad hände med dem?

Gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare