Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det stora problemet är att riksmedia och politiken inte tillåter några sakliga klimatdebatter

Signaturen "Forskare" varnar för att troll skriver på GD:s insändarsida. Forskare tycker att insändare i lokalpressen ska innehålla en detaljerad referenslista till vetenskapliga artiklar.

Det stora problemet i klimatdebatten är inte troll i lokalpressen. Det stora problemet är att riksmedia och politiken inte tillåter några sakliga debatter. De som har en mer skeptisk syn på klimathotet får ju aldrig presentera sina sakliga underlag. Jag är helt övertygad om att skeptiker skulle välkomna möjligheten att få presentera sina fakta.

Skeptiker som försöker presentera sina fakta blir sällan publicerade. De avfärdas oftast med nedsättande personangrepp i stället för sakliga argument.

Till exempel så skulle ju högskolor kunna anordna sakliga klimatdebatter. Det finns flera respekterade skeptiker som troligen skulle kunna delta. Några möjliga namn är ju Staffan Mörner (författare till "Ska man oroa sig för klimathotet"), Elsa Widding (författare till "Klimatkarusellen") med flera.

Tyvärr tror jag inte det finns någon högskola eller universitet som törs göra detta. Rädslan för negativ effekt på finansiering och anslag är för stor.

Om jag vore forskare så skulle jag vara orolig för den PK-censur som utövas inom klimatvetenskapen – inte att det saknas vetenskapliga referenser på insändarsidan i GD. Jag tror att "Forskare" underskattar GD:s läsare. De allra flesta klarar nog att göra en egen bedömning av vad de läser.

Wille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare