Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det verkar som om vissa rökare inte tycker det finns skäl att följa lagen

Som de allra flesta vet vid det här laget, förutom ett antal rökare, finns det numera en lag om rökförbud på olika platser. Det gäller bland annat busshållplatser, tågperronger, rökförbud nära entréer.

Det finns naturligtvis olika synpunkter på hur "bra" den här lagen är. Många av dem som röker verkar tycka att det inte finns skäl till att följa den här lagen.

Om man ser någon som röker på till exempel en tågperrong, och på ett trevligt sätt försöker påpeka att det inte är tillåtet, bemöts man ganska otrevligt. Jag har nog upplyst kanske tio personer. En svarade vänligt att hon inte visste det, men hon släckte inte cigaretten.

En man svarade "För helvete, perrongen är ju tom och jag släckte cigaretten när du kom." Är det okej att bryta mot lagen om perrongen är tom?

En fredagsmorgon på plattform 1 på Gävle central, står en kvinna och bolmar och pillar med telefonen. Jag säger "Hej, du kanske inte vet att det är rökförbud här?"

Då får jag ett snäsigt svar "Jag vet det, du behöver inte, jag har inte tid!"

När jag då säger "Har du inte tid?" så vänder hon sig från mig och går iväg.

Då ser jag att hon har en ryggsäck med texten "Gävle kommun". Nu hoppas jag innerligt att hon inte är anställd av Gävle kommun, då hon inte verkar förstå att hon representerar sin arbetsplats.

Ja, ja, det var ju tur att hon hade tid att tända cigaretten.

Anette K R

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare