Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ditt liv utanför grinden till förskolan är inte vårdnadshavarnas ansvar

Svar till "Förskolläraren": Att du är rädd har jag full förståelse för men som en professionell yrkesverksam förskollärare har du en skyldighet gentemot styrdokumenten, barnen och deras rätt till utbildning.

Du nämner själv skollagen i din insändare men jag förstår inte hur du kan anse dig ha rätten att bryta mot den, för att du känner dig rädd? Regeringens, hälsovårdsmyndighetens och huvudmannens direktiv och riktlinjer är det som gäller för oss yrkesverksamma inom förskolan och du tillsammans med många andra behöver sluta upp med att använda era personliga åsikter till att hitta på egna restriktioner. Det om något är ett symtom att stanna hemma för!

Tror du att vårdnadshavare ändrar vistelsetider eller är försenade med avsikt att göra det jobbigt för dig? Eller kan det kanske vara så att de också har det lite körigt på sina arbetsplatser?

Du har ingen rätt att spela på dessa vårdnadshavares samvete för att du vill hinna hem i tid och "orka" vara mamma. Ditt liv utanför grinden är inte vårdnadshavarnas ansvar och ett ytterst oproffsigt förhållningssätt.

Ett tips till dig är att läsa insändaren "Inget virus i hela världen kan stoppa förskolepersonalen". Vi är inga offer utan hjältar!

Arash

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare