Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Droppen var att lärare utan legitimation fick högre lön

Fråga till Evelyn Klöverstedt angående Gävles sätt att behålla lärare: Du svarar att Gävle kommun strävar efter att ha legitimerade lärare i skolan och att ni arbetar hårt för detta och vill förbättra skolresultaten och att erbjuda elever likvärdig undervisning av legitimerade lärare.

Sen skriver du att tillsammans behöver vi fortsätta att utveckla organisation, arbetssätt och lärares förutsättningar. Vilket skämt!

Jag är legitimerad lärare som var anställd av Gävle kommun i en gymnasieskola och jag valde att säga upp mig. Droppen var att ni anställer lärare utan legitimation, utan tidigare erfarenhet av att undervisa som får en lön på 2 000-3 000 kr/mån högre än oss legitimerade lärare.

Självklart ifrågasatte vi vår rektor utan att få något bra svar. Det är en anledning till att de legitimerade lärarna slutar och väljer annat yrke eller kommun, förutom den höga arbetsbelastningen.

Ni är väldigt dåliga på att visa uppskattning för dem som kämpar och sliter och som har lagt ner flera års studier på att utbilda sig. Men till vilken nytta?

Lärare som tröttnat!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare