Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du är värd bättre, så klaga inte utan bara lämna jobbet

Svar till Jan Carlsson: Håller helt med om att lönefrågan inte är något som hör hemma i tidningarna.

Det är och har varit enorm brist på sjuksköterskor i hela landet ett bra tag nu.

Sjuksköterskor ska ställa krav och om kraven inte uppfylls så tar du din legitimation med dig någon annanstans och låter ledningen försöka fylla luckan efter dig. Som sjuksköterska har du enormt många möjligheter när det kommer till arbete. Om regionen tycker att du ska slita ihjäl dig på avdelningen för en lön som inte ens en outbildad lagerarbetare skulle acceptera, så betalar kommunen bättre. Om kommunen inte värderar ditt arbete, så betalar bemanningsföretagen bättre.

Sen kan du faktiskt starta eget företag och få bestämma din egen lön och arbetstider.

Ärligt talat, det är ingen idé att försöka få upp lönen inom offentlig verksamhet. De värderar inte arbetet som utförs eller kunskapen som krävs för att utföra arbetet och de tackar dig definitivt inte när du blir sjuk. Så bli inte bitter och gnäll. Konstatera bara att du är värd mer och lämna situationen. Ansvaret för ditt eget liv ligger hos dig.

Sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare