Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du framför felaktiga påståenden om symfoniorkestern

Svar till signaturen ”Pensionär”: Tråkigt att musik blir en klassfråga och att felaktiga påståenden framförs.

Signaturen ”Pensionär” skriver att 52 musiker i symfoniorkestern inte har något arbete att gå till nu i smittorisktider. Kollade upp detta och sanningen är att musikerna arbetar i stort sett som vanligt bortsett från konserterna som ges på webben i stället.

Skillnaden nu är att de ej kan arbeta tillsammans i samma lokal, utan gör det i mindre grupper i olika lokaler. De som alla andra ska ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens regler.

Att påstå att de inte har något arbete att gå till stämmer alltså inte alls. De är även involverade i Kulturskolan för barn och ungdom vilket även inkluderar ungdomsorkestern. Att kalla detta för ett överklassnöje som inte gör någon som helst samhällsnytta känns rätt märkligt.

Signaturen ”Pensionär” resonerar även om att 100 miljoner ska skäras ner inom omsorgen i Gävle kommun, men det är inte 100 miljoner är kommunens kostnad för orkestern, det är en fjärdedel. 

Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare