Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du kan inte gå någonstans utan cykelradarn påkopplad...

När ska Gävle kommun begripa vansinnet i att blanda gångtrafikanter och cyklister? En minoritet av cyklisterna cyklar på gångtrafikanternas villkor. De flesta vräker sig fram. Ibland plingar cyklisterna och tar för givet att gångtrafikanten ska hoppa undan. Även på trottoarer är beteendet detsamma.

Jag bor på stan och rör mig mycket där. Flera gånger om dagen är olyckan nära. Som gångtrafikant finns det ingenstans vi kan gå utan att ha cykelradarn påkopplad.

Det spelar ingen roll om det är Kustleden, Gästrikeleden, Hemlingby, Stortorget, trottoarerna i centrum, Hälsans Stig, hela Boulognerskogen, Valls Hage, Drottninggatan...

Jag undviker Drottninggatan och Stortorget och alla trottoarer där cyklister ofta susar fram. Kanske fler som gör det? Hur påverkar det centrumhandeln?

Vill kommunen skapa en cykelstad av rang? Vill kommunen även ha en promenadstad av rang? Vill kommunen skapa en trevlig stad där alla trivs och känner sig trygga i trafiken? Verkar inte så men ni får gärna överbevisa mej!

Cyklist och gångtrafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare