Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du missar att det är myndigheten som beviljar stöd, inte Brynäs IF

Kommentar till Företagare angående Brynäs och korttidspermitteringar:

Du skriver att Brynäs utnyttjar systemet på ett felaktigt sätt när de utnyttjar bidrag för att korttidspermittera sin personal. Du har missat att det är en statlig myndighet som fattar beslut om vilka företag som är stödberättigade, inte det ansökande företaget.

Brynäs ansvarar enbart för att göra en ansökan, ungefär på samma sätt som flertalet ishockeyföreningar i de högsta serierna nu har gjort. Är de stödberättigade, utnyttjar de en lagstadgad rättighet. Är de inte stödberättigade utnyttjar de ingenting.

Du kritiserar Brynäs för att söka stödet nu eftersom "Brynäs för närvarande inte har någon kris, utan man förbereder sig för en kris som kan komma nästa säsong." Du hänvisar till Tillväxtverkets hemsida: "Trendbrottet ska tidsmässigt sammanfalla med utbrottet av covid-19."

Intäkterna för att finansiera nästa säsong börjar tjänas in under februari, enligt sportdirektören. Jag, till exempel, har ännu inte kunnat förnya min sittplatsbiljett. Det är självklart det Tillväxtverket avser med "trendbrott", det vill säga. när intäkterna uteblir från och med februari.

Eftersom ett flertal föreningar i SHL och Hockeyallsvenskan "utnyttjar" systemet föreslår jag att du ställer dina frågor till Svenska Hockeyligan och Hockeyallsvenskan. Eller till Allsvenskan i fotboll som också har föreningar som "utnyttjar" systemet. Jag är övertygad om att de har svar som gäller generellt för samtliga drabbade klubbar.

Mats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare