Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Du ska självklart inte känna som om vi inte bryr oss om din fråga

Svar till Ida Åkesson: Självklart ska det aldrig behöva kännas som att vi i nämnden inte bryr oss eller berörs av din fråga – och för det vill jag börja med att beklaga din upplevelse.

Som tidigare beskrivits har jag full förståelse och den allra största respekt för att politiska beslut berör människor på ett personligt plan i vardagen. Utbildningsnämndens allra främsta uppdrag handlar om att skapa förutsättningar för att våra verksamheter är de bästa möjliga för barn och unga.

Det innebär att vi i nämnden alltid behöver ha ett tydligt helhetsperspektiv med fokus på vad som är bäst rent kvalitativt, vad gäller både kunskap och utbildning, stöd till barn och unga likväl som att få det att fungera verksamhetsmässigt för medarbetarna.

Att som politiker balansera det uppdraget och samtidigt alltid kunna skapa den allra bästa lösningen utifrån samtliga människors individuella behov eller önskemål, är definitivt en av våra allra svåraste uppgifter.

Jag vill trots det återigen betona att detta varken kan försvara eller ta bort din upplevelse av att ha blivit bemött på ett otillräckligt sätt i nämnden.

När det gäller e-petitioner så bjuds man som förslagsställare alltid in till ett sammanträde för att berätta om sin fråga inför nämnden innan nämnden fattar beslut. E-petitioner är ett viktigt demokratiskt verktyg och har därför en tydlig form, med möjlighet att presentera sitt förslag och för nämndens ledamöter att ställa frågor utifrån givna tidsramar.

Jag beklagar ännu en gång om vi inte varit tillräckligt tydliga i formerna för det.

Evelyn Klöverstedt, L

ordförande utbildningsnämnden Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare