Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dubbelspår skulle rädda södra Norrlands inland

Svar till signaturen "Underlätta hemestern": Det verkar som du är någon form projekteringschef på Trafikverket och har koll på olika områden från Svealand och norrut för både vägar och järnvägar. Det är bra att någon engagerar sig, får man inte gehör från ledningen kan man trycka på genom insändare.

Men du glömde en sak: Dubbelspår från Gävle via Ockelbo, Bollnäs, Ljusdal, Ånge, Östersund, Storlien och slutligen Trondheim.

Varför då kanske du undrar? Jo då leder man upp turistströmmarna från Mälardalsområdet till södra Norrlands fjällvärld på ett mycket miljövänligt och effektivt sätt. Kan utnyttja hamnen i Trondheim utan att runda halva Sverige för att komma ut på världshaven.

Det här är ett stort projekt som skapar väldigt mycket jobb under en lång tid i en region som lider av urbanisering, nedläggelse och arbetslöshet. Skulle detta komma igång kanske ungdomarna stannar kvar hemma, anar en ljusnande framtid och bildar familj och får jobb eller studerar på hemorten.

Det hög tid att Sverige växer någon annanstans än runt storstäderna.

Rädda södra Norrlands inland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare