Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dyslexiutredningarna har blivit ett moment 22

I och med att Region Gävleborg har beslutat att man längre inte utreder dyslexi hos barn har vi hamnat i moment 22. Specialläraren på skolan vill att vår son ska ha en dyslexiutredning via logoped. Region Gävleborg utreder inte längre, men hänvisar till Region Stockholm som fortfarande utreder dyslexi hos barn.

Men de skriver inte någon remiss hos logopeden i Gävle, utan de hänvisade till Vårdvägvisaren som i sin tur hänvisade till hälsocentralen, men som säger att de går på regionens beslut att barn inte behöver en dyslexiutredning för att få rätt hjälp i skolan.

Men det handlar ju inte bara om det, det är så mycket mer varför ett barn kan behöva en utredning. Men regionen ska spara pengar och då blir det så här. Regionen hänvisar nu till skolan om remiss, men skolan säger att de vet inte om det är deras sak att skriva en remiss. Gör de det är det de som får ta kostnaden för utredningen (enligt Vårdvägvisaren) och det vill de väl inte kan jag tänka mig! Snacka om moment 22, regionen säger att man ska ha rätt att få en remiss, men ingen vill skriva den.

Man sviker alla dessa barn anser jag.

Frustrerad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare