Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Efter mötet med rektor upphörde klagomålen på maten från min son

Svar till "Uppgiven mamma/lärare": Har själv upplevt detta som förälder men satt stopp för dumheterna. Det finns ingen "gratis" lunch, den betalar vi föräldrar via skatten och barnen ska därmed få äta sig mätta och ta mer om de så önskar.

Efter årtionden av skolmatsserverande torde en kompetent ansvarig relativt exakt kunna räkna ut hur mycket mat som åtgår till en viss mängd elever, samt hur lång tid som är rimligt att avsätta för servering och själva ätandet. Mycket enkel matematik.

För att stävja detta krävs lite egen ryggrad och civilkurage från föräldrar. Själv stämde jag möte med rektor, vi åt en lunch tillsammans i skolan. Jag sa att jag själv kommer till skolan och äter varje dag tills dumheterna med "tilldelning" av mat upphör. När jag är där så ser jag till att alla får äta så mycket de vill. Efter det mötet så upphörde genast klagomålen från min son.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare