Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: En dialog kräver att två parter kommunicerar, Sandvikens kommun!

Annons

”Välkommen till dialog för utveckling” står att läsa på framsidan av den folder jag fick med mig från kvällen kommunen anordnat för ”dialog” med föräldrar rörande utredningen ”Framtida skolan i Sandviken”.

Kvällen bestod av en presentation av utredningen, under kraftig tidspress, utförd av en av utredarna. Han ville inte besvara frågor utan hänvisade till politikerna och samtalsmöjligheten som komma skulle.

”Samtalet” kom att visa sig bestå av diverse åsikter från närvarande föräldrar, men inget bemötande alls av dessa åsikter från kommunens representanter.

En dialog kräver att två parter kommunicerar, kommunen!

Så vad säger då utredningen?

Jo, för det första ska flera mindre förskolor läggas ner och ersättas av en tio avdelningar stor central förskola. Minst 160 (optimistiskt räknat!) barn i åldrarna 1-5 år alltså. Barn som ska känna trygghet i sin första tid utanför hemmet. Och dessutom kunna närvara, en magsjuka bör kunna snurra ganska många varv bland 160 barn – plus personal.

Nästa fantastiska idé är att stänga samtliga högstadium i kommunen och bygga en (eller möjligen två) storskola/skolor i Sandviken. En skola med 16 klasser i varje årskurs. 1 500 elever!

Hur ska våra unga tonåringar ha en chans att bli sedda, hörda och ha en relation med de vuxna i en sån skola? Och hur ska lärarna kunna ha en chans att göra ett bra jobb när dom omöjligt kommer kunna ens känna igen alla elevers ansikten? Vart ska en mobbad elev ta vägen om bara en enda skola finns? Byta kommun?

”Ett sätt att minska segregationen” lyftes som ett argument under presentationen. Personligen är jag skeptisk till att man börjar umgås över grupperingsgränser bara för att man går på samma skola.

Var finns miljötänket i alla bussresor som kommer krävas? Var finns värnandet om landsbygden, med skolor nära hemmen?

Och framför allt, var finns barnen? Barnens bästa, som under en hel presentation och så kallad dialog, inte ens nämndes en enda gång!

Förälder som vill bli hörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons