Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En DSV-förare med rätt att leka på vägen

På väg hem från jobbet som sjuksköterska i Gävle kör jag som vanligt 56:an. Som pendlare ser man mycket dåligt trafikbeteende men den här kvällen blev jag rädd på riktigt:

Jag har ganska snart en lastbil bakom mig som ligger obehagligt nära. Jag kör i 80 enligt gällande hastighet på sträckan. Lastbilen ligger allt närmare eftersom jag tydligen inte kör tillräckligt fort.

Lastbilen påbörjar sedan flera mycket trafikfarliga omkörningar på sträckor med mycket dålig sikt. När han inte lyckas sätter han på helljuset och försöker blända mig längre stunder samt kör extremt nära.

Där hastighetsgränsen är 60 och jag därmed sänker farten verkar chauffören bli ännu mer provocerad. Om jag skulle behöva bromsa kommer lastbilen aldrig kunna stanna.

Jag får i stället öka farten för att öka avståendet mellan lastbilen och mig. Som tur är är det inte halt i kväll. Detta pågår hela sträckan tills jag svänger av.

Hemma väntar mina barn och min man. I magen ligger vår ofödda bebis. Jag skulle gärna vilja veta vad du som DSV-lastbilschaufför tänker när du beter dig på detta sätt? Och hur ni som företag resonerar kring att er chaufförer uppför er så här?

Vill komma hem till min familj efter dagens jobb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare