Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En högljudd grupp är grundlurad

Enligt denna grupp har vi som vanligt kort tid på oss före jordens undergång. Jordens medeltemperatur har varierat inom 1,0 grad de senaste 170 åren, alltså plus /minus 0,5 grader. Katastrofen skulle alltså inträffa om medeltemperaturen stiger ytterligare 0,5 grader.

Eftersom vi inte haft någon mätbar uppvärmning efter 1998 så hittar man bara uppvärmningen i IPCC:s klimatmodeller, som hittills aldrig visat sig stämma. Där har temperaturen redan stigit tre grader, så de som gjort de prognoserna får säkert Nobelpriset.

Varför ska vi satsa på vindkraft som bara levererar när det blåser? Vem skulle teckna ett elavtal med en vindkraftleverantör? Därför har vi regelverk som gör att de kan ”tvinga” in sin el i näten.

De länder som har mest vindkraft har också de högsta elpriserna för där blir pålitliga kraftleverantörer mindre lönsamma. Föreslår att Vänsterpartiet gör ett studiebesök i Danmark och norra Tyskland och reflekterar över vindkraftsparkernas eventuella nackdelar för människorna, fåglarna, fladdermössen och insekterna.

Ni tycker att vi ska minska koldioxidutsläppen genom att elda regnskogsflis och köra på palmolja som släpper ut dubbelt så mycket koldioxid som fossila bränslen.

Ert stöd till fördelningspolitiken som är klockrent orättvis för de mindre bemedlade är svår att förstå. Koldioxidskatt, flygskatt, subventioner vid köp av elbilar och elcyklar samt fordonsskatt på el/ hybrid-fordon. I andra änden stöder ni höjning av priset på fordonsbränslet.

Numera före detta vänsterpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare