Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En rad beslut som har kostat Gävle oerhört mycket skattepengar

Det vi ofta får höra i den politiska debatten är att 80 procent av svenska folket inte vill ha Sverigedemokraterna. Detta hörs till och från av kommun-, landstings- och riksdagspolitiker. Man har snöat in på siffror inte på fakta.

Hur ofta hör vi sanningen i dessa debatter? Ska sanningen fram så vill inte 96 procent av svenska väljare ha något med Miljöpartiet att göra! Ändå sitter dessa politiker i regeringen och inte allt för sällan i kommun- och landstingsstyrande ämbeten. Är det demokrati att ett parti som faktiskt nästan ingen vill ha ska få vara med och styra?

Tittar vi sedan på statsminister Löfven och hans parti så tappar man hela tiden väljare, i senaste väljarundersökningen så hade socialdemokraterna knappa 1,5 procent mer stöd än Sverigedemokraterna. Så man kan säga även här att cirka 80 procent av väljarna inte vill ha Socialdemokraterna. Men ändå är Löfven statsminister.

Det jag vill ha fram är att politikerna måste börja tänka på det som är väsentligheter och inte sitta och tävla om vem som kan frysa ut Sverigedemokraterna.

Det flesta av landets kommuner går på knäna ekonomiskt och oerhört många landsting går på knäna. Den ekonomiska kunskapen inom kommun och landsting bör starkt kritiseras och granskas. I Gävle kommun har det senaste åren tagits oerhört konstiga beslut som påverkar oss skattebetalare.

Här nedan följer några beslut som är oerhört kostsamma för kommunen.

1: Åleskogaffären som är en av landets största och Gävle kommuns absolut största enskilda skandal. Moderaterna valde att ge dåvarande kommunjuristen en löneökning med över 40 000 kronor i månaden. Beslutet fattades av Inger Källgren Sawela och hennes kollegor i Moderaterna utan att vi skattebetalare har fått någon förklaring.

2: Carina Blank beslutade att kommunen ska sponsra Brynäs IF med en massa miljoner så att laget kan spela i reklamfria tröjor och ha UNICEF på tröjan. Dessa pengar hade kommunen kunnat lägga på helt andra saker. Strax efter beslutet slutade Carina Blank och allt tystades ner. Detta visar att vem som helst kan leka med skattebetalarnas pengar.

3: Kommunen satsar miljoner på nyanlända i stället för att satsa på dem som redan bor här.

4: Vilda diskussioner och stora pengar lades på att se om man kunde flytta Gävlebocken.

Om allt detta inte hade skett så kanske våra barn hade haft nya böcker i skolan och fler idrottsplatser.

Förbannad skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare