Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En underbar stad att bo i – och jag kan flytta om jag inte trivs

Det klagas på att bänkarna är felvända och skymmer sikten vid gudinnan. Jag tycker det är bra att jag kan välja att ha solen i ansiktet eller ryggen.

Det klagas på att man vill göra en brygga utefter Gavleån. Folk kan trilla i och drunkna. Har inte mamma lärt dig att man inte ska gå nära vatten om man inte kan simma? Fast då blir det bra med en brygga för den kommer närmare vattenytan om du vill ta dig upp.

Det klagades på CC-puben för ljudet är för högt. Har inte det alltid varit högt? Vem är det nu som har flyttat in?

Det klagas på politikerna. Jag ber om ursäkt för jag trodde inte de gjorde så många knop. Men vad jag förstår så är det ni som är ute och gräver våra potthål på nätterna.

Det klagas på att det är så skräpigt och snuskigt på Gävles gator. Politikerna igen? Nej det är faktiskt vi som vistas här i staden som skräpar ned.

Sedan har vi regionen – oj oj oj, där har vi en het potatis. De gör ingenting. Jag har varit där och fått vård av personal som har en yrkesskicklighet utan dess like.

Omhändertagen av vårdande händer som gjorde mitt besök till ett minne jag inte vill glömma. Allt detta fick jag för 200 kronor.

Det klagas på att staketet inte får vara kvar runt Sarahs uteservering. Men det klagas även på att samhällsbyggnad inte håller koll på vinterväghållningen. Hej å hå.

Det klagas på Gavlegårdarna för de gör ingenting. Man får bara ringa och tjata på dem. Men säljer de sina lägenheter då vill vi bo kvar hos Gävles bästa hyresvärd.

Jag har en jättebra hyresvärd. Vi är inte alltid överens. Men det är jag inte med min man heller. Vi kompromissar.

Politikerna gör så gott de kan med de pengarna de får från staten. Alla kan inte bli nöjda.

Jag har halkat runt på gatorna i vinter men då har jag fått starta lite tidigare hemifrån.

Jag har suttit i telefonkö i 36 minuter. Attans också! jag kanske skulle byta telefonoperatör. Valet är mitt. Men det var värt det. Fick ett jättebra erbjudande när jag kom fram. Byter inte operatör.

Ser att det är lite smuts i hörnen på bussen och affären och då förstår jag att det är fler än jag som varit på samma plats.

Skvalmusik på radion. Hur kan man spela sådan musik? Byt kanal, alla kanaler har sin inriktning. Eller varför inte köpa en cd-spelare och välja helt själv?

Träden, alla dessa träd som inte får sågas ned. Grannen sågade ned sitt träd. Men inte var det någon som protesterade då inte.

Politiker från riksdagen som inte skulle vilja bo här. Det behöver de inte heller. Sverige är stort. Flytta längre upp, där finns det plats för er.

Nu kommer vi till varför jag bor i Gävle:

Går på bio, restaurang, museum, bibliotek, badhus, etcetera. Det är bara att välja. Gävle är en underbar stad att bo i.

Den ger mig även tillåtelse att flytta härifrån om jag inte trivs här.

Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare