Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Endast ett enat EU kan påverka i klimatfrågan

Annons

Tack för förslaget Klimattänkare. Jag lyssnade faktiskt på Lennart Bengtsson liksom även på sommarprataren Michael Tjernström, båda hade intressanta synpunkter i klimatfrågan.

Visst, mycket är överdrivet i klimatdebatten till exempel uppmaningen att känna "flygskam", då flyget utgör en liten komponent i en större välfärdskedja. Sveriges ringa utsläppsnivå i global jämförelse är också uppenbar för de flesta klimattänkare.

Endast ett enat EU har större möjlighet att påverka världsopinionen. Det är här min poäng kommer in. En ung flicka på 16 år åstadkommer mer än vad hela Sveriges regering har lyckas åstadkomma i klimatfrågan. Det hon med sällan skådad envishet framhåller är just: Lyssna på forskarna, där hon använder demokratins egenhet att ge majoriteten utslagsröst.

Hon utnyttjar visserligen handelns marknadsföringsmodell genom en tidsödande båttransport i stället för att flyga. Troligen är avsikten att förstärka marknadsvärdet. Det får betraktas som en av egenskaperna vilken gör henne till den auktoritet hon är.

Märkligt är det men störst motstånd möter hon från medelålders välutbildade män, något som kan tyckas underligt. Jag låter Oscar Wilde förklara orsaken: "Om man säger sanningen kan man vara säker på att förr eller senare bli avslöjad".

Ove Lennström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare