Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett lysande förslag för dubbelspåret

Svar till "Tänk efter före": Ditt förslag för enbart ett snabbt dubbelspår från Älvkarleby till Lexe är ju ett lysande förslag.

Vi fick tyvärr inte tänka bort Skutskär och Furuvik som hållplatser i våra planeringsförutsättningar. I ditt förslag ökar kostnaderna för att driva två dubbla spår vilket inte var eller är gångbart än i dag. Vi provade också nya "räta linjen" väster om E4 Mehedeby till Lexeområdet och vidare norrut mot Axmartavlan (Kringlanprojektet) inkluderande en ny Gävle C ute på skjutfältet nära Högskolan.

Det alternativet sprack på grund av naturskyddade områden vid Dalälven. Det enda som motsäger dina helt nya förslag är de höga kostnaderna för planskildheter och miljöskyddade områden. Avsikten med Bergslagsbanan är att frigöra Lexe, Hagaström med flera från dagens genom en flytt till norr om Valboåsen där också en helt ny rangerbangård får ett strategiskt läge mellan Ostkustbanan Norra stambanan och Bergslagsbanan.

Viktigt är att fortsätta driva dagens nya sträckning söder om Gävle som ger god samhällsnytta både för gods-, och persontrafik.

Elles

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare