Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Familjestödets personal har inte så mycket att göra längre

Vad hände med Familjestödet?

Det här är väl ett brev till både den politiska och tjänstemannaledningen inom Välfärd Gävle. Jag vill börja med att skriva att jag inte är den som ska uttala mig om Familjestödets fortsatta existens då det åligger politiken att besluta om vi har råd och ställa krav på utvärdering av den egna verksamhetens effektivitet. På tal om effektivitet...

I november gick det ut ett internt mejl som skulle ha blivit ett pressmeddelande. En fredag. Redan onsdagen veckan efter skulle Familjestödets verksamhet läggas ner. Varför undrar den som inte minns. Jo, för att som Magnus Höijer uttryckte det – barn ska plockas hem på ekonomiska grunder. Visst finns det barn som skulle kunna byta boendeform men kanske inte med ekonomin för ögonen allena.

Nu är det februari. Vad har hänt? Familjestödets personal har fått några ärenden. Mycket av tiden sitter de och gör inte så mycket alls. Effektivt använda pengar, Höijer.

Barnen som plockats hem då? Var är de? Jo, det har väl inte varit så enkelt. Det gjordes ju redan innan och kommer att ske i framtiden. Kanske har vi en ökning, det är för tidigt att sia om men att personalen sitter sysslolös är förkastligt. Det är inte ett effektivt hanterande av skattemedel.

Att slå ihop omvårdnad och socialtjänst, hur har det funkat? Inte så bra det heller. Kanske längst upp men det blir inte bättre byggen än på den mark man bygger. Hur har andra kommuner gjort och hur har det fungerat? Tål att ses över.

Välfärd Gävle, ett snedsteg från att sjunka

Fotnot: Välfärd Gävle har tagit del av insändaren men väljer att inte svara på den.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare