Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fel från första början att lägga en hållplats vid korsningen Skogmursvägen-Vinddraget

Måste säga att jag verkligen blir förvånad efter att ha läst kommunens svar.

Från första början har det varit fel att ha en hållplats alldeles före korsningen Skogmursvägen-Vinddraget.

Lite drygt 200 meter före den hållplatsen finns det också en hållplats, dessutom en tunnel under vägen! Varför kan inte denna vara sista hållplats på Skogmursvägen och nästa hållplats förläggs så fort där så är möjligt längs Vinddraget?

Nu pratas det även om att sänka hastigheten i korsningen. Men den kan ju inte bli lägre! Det råder ju omkörningsförbud med påföljd att det från cirka kl 16 till 17.30 kan bildas kö ned mot OK-macken! Förresten, var är miljötänket?

Inse att Skogmursvägen är matarväg mot Andersberg, Höjersdal, Hedesunda och inte minst till påfarterna på E4, både söderut, västerut och norrut från Gävle.

Inse att Skogmursvägen inte är en bussgata som undantagsvis tillåter annan trafik.

Allt skulle fungera om förnuftet fick råda. Skapa hållplatsfickor för bussarna. Det är ju redan reglerat i trafikförordningen att bussar ska lämnas företräde när den blinkar för att åter komma ut i trafiken.

Frustrerad trafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare