Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Flera tycker till om mopedbilar

En mopedbil är ingen "bil" utan en fyrhjulig moped vars förare inte har en aning om hur man följer trafikregler eller beter sig i trafiken, ingen som helst körkortsutbildning behövs, borde vara krav på tre månaders kurs på trafikskola för den som ska köra mopeden.

Annons

Frågan är får en moped parkera i en p-ruta avsedd för personbil? Frågan är om de är försäkrade? Frågan är hur har 15-åringar råd att överhuvudtaget köra dessa mopeder? Frågan är hur har "fattiga" barnfamiljer råd att köpa 1-3 åt sina barn? Frågan är varför är dessa trafikfarliga mopeder överhuvudtaget tillåtna på allmänna vägar, fordon som inte har den mest elementära krocksäkerhet, är byggda av plast som en petflaska? Frågan är varför förbjuds inte dessa mopeder omedelbart? Frågan är varför reagerar inte trafikverk och transportstyrelsen (och mp) på dessa avgasstinkande mopeder utan någon som helst avgasrening som förpestar miljön både ljudmässigt och luktmässigt?

Bilist med skatt och försäkring att betala

Lite mer innanför pannbenet borde finnas

Jag undrar över skillnaden mellan mopedbil och bil när det gäller alkohol. Rattfylla åker man dit för när man framför ett fordon bakom en ratt. Jag förmodar att mopedbilen har ratt. Många är väl presumtiva körkortstagare vid 18 år så lite mer innanför pannbenet borde finnas.

Straff enligt rattfylla som vilket rattfyllo som helst. Ett bra exempel i tisdagens tidningen av en insändare, Bilist, om en händelse den 14 juni.

Nykter bilförare

Dom har noll koll på den övriga trafiken

Förbjud mopedbilar. Hur kan det få fortsätta med alla ungar som kör sina mopedbilar hur som helst? Dom blinkar inte när dom svänger, dom håller en alldeles för hög hastighet, dom har noll koll på den övriga trafiken och dom kan inte trafikreglerna. Dom kör tydligen enligt polisrapporter också relativt ofta med alkohol i kroppen. Det är otroligt att dessa fordon får finnas på våra vägar överhuvudtaget? Vad har deras vårdnadshavare lärt dom? Ingenting tydligen!

Trött på ännu fler egoister i trafiken i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons