Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flytta ut de gamla på landsbygden

Tips till Sandvikens kommun: Jag har fått en snilleblixt som jag tror löser problemen för er, nu när ni tycks ha bestämt er för att dränera småorterna på unga familjer i och med nedläggningen av skolorna till förmån för centralorten.

Helt plötsligt kom jag på idén att flytta ut alla gamla som bor på centrala äldreboenden till byarna i stället. De har ju inte så stort behov av utbildning längre, ej heller så rörliga som yngre människor är och med det inget behov att ”springa på stan”.

Däremot tror jag de skulle uppskatta lugnet och tystnaden som kommer att uppstå och framför allt håller sig de gamla och sköra på behörigt avstånd från att bli smittade av olika sjukdomar som till exempel covid-19. Så låt Ängsbacken bli en jättestor skola och bygg ett nytt stort äldreboende av god kvalitet i Österfärnebo.

Copernicus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare