Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: För vem är det bra att man satsade 85 miljoner på Valbobadet?

Gävle kommun har i Valbo byggt en 16 meters simbassäng för cirka 85 miljoner. Åsa Wiklund Lång citeras i GD där hon säger att det funnits enighet kring att det här måste bli bra.

För vem är det bra att det satsas så mycket pengar på en simskolebassäng i Valbo? Det är inte bra för de Gävlebor som vill att kommunens pengar används klokt eller enkelt vill kunna ta sig till simskolan. Det är inte heller bra för den som vill simma då bassängen är för liten.

Det har under beslutsprocessen funnits flera chanser att tänka om. Första chansen var att följa råden i den egna badutredningen och lägga ner Valbobadet. Det vågade inte politikerna utan de valde att driva stadsdelspolitik.

Nästa chans var när man konstaterade att badet var i så dåligt skick att det inte gick att reparera. Sista chansen fanns i anslutning till att ett nytt bad projekterades.

Då borde sunda förnuftet ha vaknat och nytta ställts mot kostnad. Det tycks dock vara omöjligt att ändra projekt som börjat gå åt fel håll. I detta fall är det planförutsättningar som används som grund för att försvara att man kör "ända in i kaklet" med något som så uppenbart är fel.

Med återuppbyggnaden av Valbobadet så befäster Gävle kommun 1970-talets syn på simbassänger. När kommer de satsningar som tar Gävle fram till 2020-talet? När byggs en bad- och simanläggning som matchar dagens krav?

Gävle vill gärna jämföra sig med andra städer i liknade storlek. När det kommer till förutsättningar för bad och simning så ligger vi tyvärr 50 år efter.

Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare