Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förklara detta för en afghan som ska skickas hem till krigets Afghanistan!

Säkerhetspolisen i Sverige (Säpo) fängslar sex personer för hot mot rikets säkerhet. Flera av dem är imamer. Regeringen anser också att de är ett hot mot våran säkerhet och att de ska utvisas.

Det är bra tycker de flesta, även vi som vill ha en ordnad invandring. Ingen ska behöva vara rädd för att människor hotar Sveriges säkerhet. Men nu kan man inte utvisa dessa herrar till sina respektive hemländer "de kan bli förföljda" vilket inte är tillåtet enligt Migrationsdomstolen.

Hörde vi verkligen rätt när de sa att de kan bli förföljda och då får vi inte utvisa dem? De kan alltså stanna i Sverige och fortsätta anses vara ett hot mot rikets säkerhet.

Pröva att förklara detta beslut för alla afghaner som utvisas till Afghanistan där det råder fullt krig och där de riskerar att dödas. De är inte ett hot mot någon i Sverige.

Förklara för alla varför vi ska behålla dessa människor i Sverige. Om de vill vara kvar här så måste de som vi rätta sig efter vad som gäller. Lagar är till för alla.

Alla ska få chansen att leva i vårt land men ingen ska få hota någon eller vara ett hot mot Sverige

Lennart Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare