Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förlåt snälla X-trafik för att jag måste åka buss...

Ringde till X-trafik och påtalade hur fullpackat det var på bussarna. En kvinna förklarade för mig att det var resenärernas fel som åkte. Jag sa: "Men sätt upp en skylt om fullsatt". Men si det det gick inte för resenärer skulle stiga av "och då steg resenärer på."

Kvinnan fullkomligt läxade upp mig. Var jag verkligen tvungen att åka buss? Ja, jag är tvungen till detta, jag har ingen bil och jag jobbar. Fick mig också till livs hur många som inte betalar och att regionen blöder. Till veckan skulle man minsann sätta åt alla gratisåkare.

Herregud vart hade jag ringt? Jag skulle bara berätta om fullsatta bussar och där står jag stammande inför en rasande kvinna. Just ja, man hade tagit in 30 extra bussar också.

Undrar om det verkligen är så bra att regionen sköter trafiken. Privatisering kanske är bättre när det gäller busstrafiken. Kanske man kanske kan också fixa till tidtabellen som många kliar sig i huvudet över.

Förlåt snälla X-trafik för att jag åker buss. Jag höll på att glömma att berätta att jag betalar skatt och har månadskort.

Bibbi

Svar direkt: Alla som kontaktar oss ska få ett bra bemötande

Hej. Alla som kontaktar X-trafik ska få ett bra bemötande och en bra service. Utifrån hur du beskriver ditt samtal med vår kundservice så önskar jag få samtala med dig och få mer information om både ditt ärende och din kontakt med oss. Ring gärna 0270-741 00 och be att få prata med mig.

När det gäller trängselsituationen i kollektivtrafiken under coronapandemin uppmanar vi alla att bara resa om man verkligen behöver och att gå, cykla eller välja en tidigare eller senare buss för att bidra till att minimera trängseln ombord.

Vi följer noggrant resandet, omfördelar fordon och försöker att sätta in extra bussar där det är möjligt. Det finns tyvärr begränsat med resurser både när det gäller extrabussar och förare. Vi måste alla hjälpas åt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma om man har symtom och ta ansvar för att inte sprida viruset vidare.

Therese Nilsson

enhetschef Kund och försäljning X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare