Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förskolan är en ohållbar arbetsmiljö för både barn och vuxna

Det var nästan så vi trodde att det var pedagogerna på vår förskola som skrev insändaren "Det blir bara värre inom förskolan". I stort sett ingen vårdnadshavare på förskolan har under pandemin frågat hur det är och fungerar på förskolan. De har ingen aning om hur vi ändrar och förlänger arbetstider för att täcka upp för varandra och för att täcka upp med personal under hela dagen.

All denna röra innebär att barngrupperna och speciellt barn i behov av särskilt stöd blir otrygga, oroliga och stressade. Höga röster, skrik, bråk och konflikter samt en verksamhet som ställs in på grund av personalbrist är numera vår vardag. En ohållbar arbetsmiljö för både barn och vuxna.

Det sägs att förskolepedagoger klarar sig bättre mot smitta, men vi måste också vara hemma vid minsta symtom samt att vi också har egna barn som måste vara hemma vid minsta snuva. Ekvationen går inte ihop eftersom vi även behövs på jobbet.

Många pedagoger blir mer och mer slitna. Arbetsglädjen börjar försvinna eftersom varje dag är en kamp.

Vi trodde att alla skulle hjälpas åt! Vi skulle vilja vädja till de vårdnadshavare som har möjlighet att hålla sina barn hemma en period eller kanske bara några dagar när det är som mest kaotiskt och kritiskt.

Vi vill finnas till för de barn vars vårdnadshavare som arbetar inom samhällsnyttiga verksamheter. Snart finns det inga pedagoger som orkar mer och hur gör vi då med förskolan?

Förskollärare och barnskötare inom förskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare