Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förslaget att dra in kostnadsfria bussresor för pensionärer borde hamna i papperskorgen

Läste med bestörtning artikeln i GD om att kostnadsfria bussresor för pensionärer hotar att dras in eftersom Gävle kommun ska spara på grund av coronapandemin.

Skandal! Det kostar väl elva miljoner att snofsa upp Drottninggatan så som framför allt M begärt det? Det är sällan som budgeten och planerna håller i sådana sammanhang, så förmodligen blir det betydligt dyrare än så. Lägg ner det som påbörjats. Pausa inte, lägg det inte på framtiden. Rätta till en och annan gatsten, byt någon trasig lampa, laga bänkarna, gör gågatan bättre belyst, tillgänglig för handikappade, sätt upp papperskorgar synligt. Det kostar inte många kronor.

Skäms riktigt rejält S och sluta kalla er arbetarparti. Den tiden är längesen förbi. 

Att missunna pensionärer fria bussresor under några futtiga timmar mitt på dagen måndag-fredag för att spara in på fel saker, är under all kritik. Bussresorna  borde istället vara kostnadsfria när helst pensionärer behöver åka buss och varje veckodag. Glöm aldrig, att det är pensionärerna som har byggt upp vårt land till det vi har i dag och till mycket slit under mycket svåra förhållanden och usel arbetsmiljö och till betydligt blygsammare inkomster än vad ni har i arvoden som lägger fram urusla skrivbordsprodukter som i själva verket, i verkligheten, inte behövs. 

Till papperskorgen genast med förslaget att dra in kostnadsfria bussresor för pensionärer. Gör om och gör rätt. Nu.

Lena Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare