Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Först nu har vi tillräcklig skyddsutrustning – som ledningen låser in

Känner att jag måste skriva av mig min djupa besvikelse och frustration över hur vi inom äldreomsorgen behandlas och har det under pågående pandemi.

Jag jobbar på ett vård- och omsorgsboende som är kommunalt och vi personal har jobbat med misstänkt och konstaterad covid-19 sen flera månader tillbaka. Och ja, sopsäckar har i allra högsta grad använts i brist på annat, hemmagjorda visir, munskydd modell otillräckliga när de funnits att tillgå!

Först nu finns tillräckliga visir och munskydd att tillgå, förkläden med ärmar är bortplockade, all utrustning är inlåst och portioneras ut av ledningen så när det är slut är det slut men arbetet ska likväl utföras.

Vi personal har verkligen vänt ut och in på oss mer än vanligt för att förhindra fortsatt spridning bland våra kunder, vi går hellre kort för att undvika spridning och att utsätta vikarier i onödan.

Men tacken för det från ledningen är att vi förstör för oss själva och har lett till att vi skickas runt till andra våningar där de inte är lika villiga att ställa upp och hjälpa varandra.

Vi jobbar med både smittade och friska. När vi ifrågasätter så är vi bara upproriska. Vi inom äldreomsorgen har i många år fått höra att om det inte passar så är vi utbytbara! Därav all outbildad personal för de ifrågasätter inget!

Jag är utbildad undersköterska och har arbetat i många år inom äldreomsorgen och trivs verkligen med kunder och närmaste arbetskamrater men besvikelsen över hur vi behandlas och bemöts av ledningen gör att nu räcker det!

Trött och slut uska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare