Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fråga i stället varför folk tecknar privata sjukförsäkringar

Svar till Tord Fredriksen, GD Debatt: Med tanke på att Tord Fredriksen företräder ett parti som har kommunistisk diktatur som ideal så är inte hans åsikter något att ta på allvar.

Men sjukvård i allmänhet i Sverige i dag är ett monster som det tills nu det ledande partiet har reformerat och som liknar en koloss på lerfötter. Och nu efter år av utarmning av svensk ekonomi så ser vi spåren av denna politik vårdköer, kvalitetsproblem i vissa delar som till exempel cancerbehandling där människor dör kön, handikapphjälp dras in, äldrevård som i vissa fall är ett skämt med mera.

Då vill man förbjuda vissa människor att ha möjlighet att överleva? Ja det är klart att det ser ut som de flesta inte har den möjligheten, men fråga då varför.

Om vi fört en politik i Sverige som värnar om våra invånare främst så skulle det se annorlunda ut. Då fick vi den vård som vi borde ha med tanke på vårt skattetryck, ingen skulle då komma på tanken att finansiera sin sjukvård privat.

Observera att Nederländerna har en sjukvårdsbudget som är nästan på öret som Sveriges och det är en skillnad som är påtaglig. Sjukvården där klarar det mycket bra med en befolkning på 17 miljoner människor.

Med vänlig hälsning

Göran Hägneby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare