Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fyra år med ny sträcka för linje 3 – feltänkt om dragningen

I över fyra år har busslinje 3 i Gävle körts via Sätra på sin väg mellan S. Bomhus och Västerbacken, Hille. Det är den längsta linjen av alla, och detta har medfört extra körtid samt många förseningar och större trängsel ombord på bussarna.

Många pendlare har tvingats sluta åka buss, däribland jag själv och min familj och det märks också genom ökad biltrafik. Före denna omläggning hade dessutom sträckningen ändrats, från att gå till Andersberg (med inomhusfotbollsplan där många lag haft träning) till att gå mot S. Bomhus.

Vem är det som har tänkt ut dylika sträckningar och för vem är det tänkt att bussarna ska fungera? Även om turtätheten ökat till att under högtrafik gå var 15:e minut innebär den längre sträckningen att förseningar uppstår och som resenär kan man aldrig vara säker på att komma i tid.

Som jämförelse kan man ta linje 11 som utgår från samma hållplats vid Rådhuset, den går som en klocka, vilket kan bero på att den endast trafikerar Centrum-Åbyggeby Den kommer in till hållplatsen i god tid före avgång, och går exakt i tid utan trängsel, ytterst sällan problem.

Buss 3, däremot kommer väldigt sällan i tid, är alltid helt fullsatt och under resans gång uppstår alltid fler förseningar eftersom den ska passera genom så många stadsdelar och dessutom möta uppemot 15 farthinder.

Är detta rimligt? Nej, absolut inte. Vi som bor i Hille har ingen annan buss att välja på och vi vill också ha vettig restid och kunna pendla med buss. Gör om och gör rätt!

Vill kunna åka buss igen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare