Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gående och cyklister ska separeras längs huvudcykelstråk

Svar till "Cyklist och fotgängare": Tack för dina synpunkter!

Enligt Gävle kommuns nyligen antagna cykelplan är riktlinjen att gående och cyklister ska separeras längs huvudcykelstråk. Längs lokalstråk genomförs linjemålning där det bedöms möjligt och lämpligt.

Alla cykelbanor är dubbelriktade i Gävle kommun. En av de åtgärder som kommunen kommer att arbeta med är cykelvägar med god möjlighet för drift- och underhåll samt med gott utrymme som separerar cyklisten från andra trafikslag. Cykelplanen belyser även behovet av att prioritera drift och underhåll av cykelbanor dels för att undvika olyckor, men också för att det ska vara smidigt att cykla i Gävle året runt.

Läs gärna mer i cykelplanen hur Gävle planerar att bli en cykelkommun av rang! https://www.gavle.se/service-och-information/om-gavle-kommun/samarbeten-projekt-och-sarskilda-satsningar/cykelplan-2020

Åtgärd av korsningen Nygatan/Kaplansgatan är beställd. På grund av att det var slingdetektorer i marken och det var en stort fundament som inte gick att flytta hamnade tryckknappen på fel sida men nu blir det istället en annan typ av detektor som inte är nergrävd i marken så då kommer det flyta på mycket bättre för cyklister.

Gävle kommun

Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare