Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gävle behöver lyftas, inte breddas

Per-Anders Karlgren har svarat på min insändare om vattenbrist på grund av befolkningstillväxt. Han gör det på typiskt politikermaner, som den gamla folkpartist han är, genom att använda starka ord men inte ge några konkreta argument.

Att stoppa "utbyggnad och utveckling av Gävle tätort" är enligt Karlgren "självskadebeteende". På vilket sätt då? "Tanken är orimlig" fortsätter resonemanget. Varför?

Tillväxt är inget självklart, inte alltid positivt, inget eftersträvansvärt i sig. Tvärtom är det farligt att tänka i termer av ständig tillväxt.

Hur många är inte de företag som har gått i konkurs, inte för att de haft för få kunder eller för dålig försäljning utan för att de växt för mycket och för snabbt. Det gäller också städer och Gävle är ett utmärkt exempel.

Fråga gamla Gävlebor och de kommer att säga att allting fungerade bättre i Gävle när vi hade 75 000 invånare. Nu, med 100 000 invånare, har vi stora kapacitetsproblem. Stan är full av bilar, skola och omsorg fungerar dåligt, vi har ett underdimensionerat bibliotek, för att bara nämna tre exempel.

Varför ska Gävle växa år efter år? Berätta för mig vad som är bra med det, Karlgren! Är det någon sorts tävling vi deltar i?

Hemska tanke om Borås eller Södertälje skulle gå om oss. Och vilken glädje om vi skulle gå om Umeå. Nej, det parti som går till val på att stoppa detta vansinne får min röst i nästa val. Gävle behöver lyftas, inte breddas!

Klarsynt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare