Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gavlegårdarna vägrar att ge mig referens – varför?

Jag har fått en lägenhet på annan ort, det nya bostadsbolaget vill ha en referens av Gavlegårdarna. Döm om min förvåning när de tvärvägrar. De har inte ens ett svar på varför de vägrar! Jag får inte den lägenheten om det inte händer något nu. Ingen information finns på deras hemsida om hur de agerar i sådana här situationer. Jag har ringt och tjatat otaliga gånger men inte en respons från Gavlegårdarna. Hjälp!

Ledsen och arg

Svar direkt: Vi lämnar referenser vid förfrågan

Hej! Det är tråkigt att du känner att du fått ett dåligt bemötande hos oss. Men jag måste också säga att beskrivningen av ditt ärende är något vi inte känner igen. Gavlegårdarna har ingen regel eller policy att inte lämna referenser, tvärtom är det något vi gör vid förfrågan.

En referens från oss som bostadsbolag betyder att din nästa hyresvärd får ett svar på om du skött dina hyresbetalningar och om du tagit emot någon störningsanmälan. Referensen handlar alltså inte om att vi på något sätt går i god för dig som person, så som det ofta fungerar vid en kommande anställning. Det är också bara innehavaren av kontraktet som kan få en referens, inte en sambo eller inneboende till exempel.

Har du fortfarande inte fått svar på dina frågor ber jag dig kontakta vårt Kundcentrum på 026-17 27 00 för att reda ut vad som i så fall kan ha blivit fel.

Med vänlig hälsning

Klas Uppvall

chef Kundcentrum Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare