Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge oss ett tågstopp i Bergby nu för hela bygdens skull

Jag sitter här i min lägenhet i Bergby och funderar varför vi inte har en tågstation här när så många vill ha en. För det första skulle det underlätta för oss som bor här att kunna ta oss in till Gävle eller Söderhamn.

För det andra så skulle det öppna upp för dem som tycker om att gå ut och gå i naturen då vi har en fantastisk natur här ute som är otroligt svårt att nå i Gävle.

För det tredje så skulle det öppna upp för olika företag att våga satsa på saker här i Bergby för det vi har just nu är en pizzeria, ett konditori, en Icabutik samt en delikatessbutik.

För det fjärde så skulle folk våga bosätta sig. Just nu så har man två alternativ: Antingen så tar man bilen som inte är så bra eller så tar man bussen som på helgerna går varannan timme eller som på vardagarna går varje halvtimme på morgnarna fram till kl 9.40 och mellan 14.40 och 16.50.

Det förstör mycket för barn och ungdomar som går i skolan inne i Gävle för missar de bussen så kommer de garanterat att komma för sent. Den risken skulle försvinna om man bygger ett tågstopp i Bergby.

Vi i Bergby har skrivit på en namnlista om att vi vill har ett tågstopp här och vi har hundratals påskrifter men ännu har ingen svarat på när den ska byggas förutom att det är tänkt att vara klart om 20 år. Men vi i Bergby har inte 20 år på oss.

Nu får vi läsa i diverse tidningar att de ska bygga en ny järnväg och skrota den som existerar redan. Redan där blir man ju sur då vi har vår kära ostkustbana här som ligger perfekt.

Tyvärr så kan jag bara tala för mig själv att det skulle vara värt priset för oss för att få ett tågstopp. För att inte tala om den miljöförstöring som kommer utav att man måste åka bil eller åka buss för att kunna ta sig någonstans.

Om man har jobb inne i Söderhamn eller Gävle samt tiden som går åt att åka. Det tar ungefär 30 min att åka med bil eller minst 40 min om man tar bussen.

Ännu värre är det för dem som saknar körkort och jobbar på helger för missar du bussen så finns ju risken att få sparken. Varför ska man skrota vår fina järnväg när den ligger där så bra och det åker regionala tåg där med jämna mellanrum? Nä nu får ni skärpa er våra folkvalda politiker!

Sebastian Lindgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare