Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge oss treans buss tillbaka

Treans buss måste ges tillbaka till oss Hille- och Strömsbrobor. Det är helt galet att man lade om sträckningen till att gå via Sätra. Tidigare kunde man ta sig till stan på cirka en kvart men nu tar det minst en halvtimme, om ens det.

Har någon ansvarig för omläggningen egentligen provat att åka bussen? Det är upp emot tio farthinder samt flera trafikljus som hindrar körningen på väg till stan, för att inte tala om hur det är under matchkvällar vid Gavlehov/Gavlerinken. Då kan det ta upp emot en timme att ta sig hem. Omöjlig situation!

De flesta "nya" bussåkare från Sätra kan lika gärna åka en annan linje och om man hävdar att resande till Gavlehov måste få en buss kan man lika gärna kliva av i Sätrarondellen eller vid Lidl i Stigslund för en kort promenad till anläggningarna.

Varför inte lägga om sträckningen från Hille direkt till Andersberg igen, som det var tidigare? Att man spenderat miljoner kronor på att försöka korta restiden för linje 2 samtidigt som linje 3 har fått längre och krångligare restid är oerhört svårt att begripa.

Jag tycker egentligen att bussresande är ett bra och miljövänligt alternativ att åka mellan hem och jobb men som det är nu är det omöjligt, i min familj tar vi istället varsin bil på grund av den långa, krångliga och jobbiga bussresan. Man kan dessutom aldrig vara säker på att komma i tid, varken till jobb eller hem. Nu har priset på resorna dessutom höjts, 52 kronor för att åka fram och tillbaka sex kilometer – att åka buss är inte ens ekonomiskt försvarbart.

Gör om, gör rätt, tack!

Obegripligt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare