Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gefle IF:s styrelse borde redan då ha haft klart med ny tränare

Det är december och Gefle IF står utan tränare för sitt herrlag eftersom Marcus Bengtsson valt att inte förlänga kontraktet. Om det finns något mer än de förklaringar till att han slutar som han gett i intervjun i GD är svårt att bedöma.

Men det är helt klart att styrelsen återigen har lyckats sätta sig i en situation som kan få katastrofala följder för herrlaget. När tidigare tränaren Poya Ashgabi såldes till IFK Göteborg tog det så lång tid att rekrytera ny tränare att en del spelare valde att byta klubb eftersom de kände sig osäkra på sin situation när de inte visste vem som skulle bli ny tränare, kanske med helt andra önskemål när det gäller spelare etcetera.

Dessutom slutar även klubbdirektören, som gör att orosmolnet växer sig ännu större. Förra säsongen präglades av at en hel del av att truppen innehöll fler nya spelare än vanligt.

Flera av spelarna kommer nu att flytta och hur ska man kunna locka nya och, framförallt, riktigt duktiga spelare om man inte har varken tränare eller klubbdirektör? När det är klart kommer utbudet att vara väldigt begränsat! Sandvikens IF är ju redan igång och förstärker truppen.

Det är tråkigt att Gefle IF:s herrlag i fotboll har fallit så djupt, från 13 säsonger i allsvenskan till en poäng från kvalspel för att hålla sig kvar i division I norra!

Frågan är om styrelsen ens håller tillräcklig nivå för division I. Styrelsen har ju vetat hela året att Marcus Bengtssons kontrakt löper ut nu och man borde därför redan ha varit förberedd, kanske till och med gjort klart med en ny tränare eftersom Bengtsson inte kunnat bestämma sig förrän nu!

Fram för bättre fotboll i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare