Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Glädjen till vår by har försvunnit

Jag bor med min familj efter Kabelvägen i Valbo. Vi har bott här i 17 år. Nu bor jag här med en klump i magen, vad utsätter jag våra barn för genom att bo kvar här? Vår idyll har blivit till ett ”minfält”.

Enligt senaste utskicket från Vattenfall planeras ytterligare en stor transformatorstation. Vi ska således bo mittemellan tre stora elkraftsationer. Här ute finns redan två stora anläggningar. Vi ska alltså omringas av elkraft från alla håll.

Hur kan ni garantera att denna strålning som allt detta avger inte ger oss en ökad risk att drabbas av cancersjukdomar eller andra negativa hälsoeffekter? Finns det vetenskapliga belägg för att ni inte utsatter oss för risker? Vi är även drabbade av missljud från de elstationer som redan finns på plats nu kommer detta alltså att komma även från andra hållet? Trafik i samband med bygget, buller och stök. Tunga transporter på vägar som inte håller.

Microsoft har redan förstört vår närmiljö och tagit vår skog ifrån oss. Nu kommer nästa slag i magen.

Vattenskyddsområde, känns lite vanskligt att snudda dess kant med vad det ser ut på kartan som metrar.

Tänk att vi flyttade till en idyll som på senare år förvandlats till dess motsats, vi överväger att flytta men vem tusan skulle vilja köpa vårt hus under rådande omständigheter.

Förstår att vår röst inte betyder nåt i er lek bland jättar och giganter, vi som bor här får väl som vanligt bara acceptera... för de som tar besluten bor långt långt bort från Stackbo. Belutsfattarna vill ha en levande landsbygd sägs det men det är bara tomma ord, genom såna här dumma ogenomtänkta beslut vill ingen vettig människa bo på landsbygden. Jag är trött så trött på allt som blivit förstört här ute under de senaste åren. Glädjen till vår by har försvunnit, den tas ifrån oss bit för bit.

Anna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare