Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör något åt soprummet på Tallåsvägen!

Det har nu gått flera månader sedan alla containrar togs bort vid Tallåsvägen 22, så att hyresgästerna numera lägger alla sopor i soprummet. Gott så. Problemet är bara att det inte finns kärl till allt som ska slängas, så glas och annat skräp hamnar på golvet.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, åk ut och titta på plats hur det ser ut. Man kan inte alltid lösa alla problem från skrivbordet. Jag vet att flera har klagat över det här. Skäms Gavlegårdarna. Lägg inte energi på att skicka ut ett standardsvar utan gör något åt saken.

EJ

Svar direkt: Nästa år kommer en permanent lösning på problemet

Hej! Vi är väl medvetna om problemen gällande avfallssortering i fastigheten på Tallåsvägen. I hela vårt bestånd erbjuder vi sortering av allt slags avfall i de miljörum som finns i alla våra hus. Situationen på Tallåsvägen är ett undantag, men det betyder också att vi jobbat med frågan för att hitta den lösning vi inom kort kan lansera. Tillsammans med Gästrike Återvinnare har vi på plats tittat på möjligheten att skapa en sortering i det befintliga miljörummet. Tyvärr har vi konstaterat att det inte finns tillräckligt utrymme för det, vare sig i miljörummet eller någon annanstans i huset.

Därför gör vi en tillfällig lösning för avfallet i direkt anslutning till huset. Under år 2020 kommer en permanent avfallslösning att färdigställas på samma plats. Mer detaljerad information kommer i era brevlådor i dagarna.

Hälsar vänligen

Stefan Kusbom

avdelningschef Utemiljö, Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare